The Passion


Televisie

The Passion, 2 april 2015, 20.30 uur, live bij EO-KRO op NPO 1

visie-cover-passion
“Jim de Groot speelt Jezus in The Passion”
interview in Visie

tekst: Femke Taale; beeld: HP Photography

Passion RTL
“‘Jezus’ Jim de Groot: Kom maar op met al die meningen”
RTL Boulevard

repetities met Jim de Groot, Jeroen van Koningsbrugge en Jeroen van de Boom oftewel Jezus, Judas en Petrus

Passion Jinek video Jezus Jim de Groot
Jezus, Petrus en Maria bij Jinek
Jezus, Petrus en Maria, oftewel Jim de Groot, Shirma Rouse en Jeroen van der Boom zaten op dinsdag 3 februari bij Eva Jinek op de bank in haar talkshow om te praten over hun rol in The Passion 2015.

Vijfde editie van The Passion in Enschede
Enschede vormt op 2 april 2015 het decor van The Passion. De vijfde editie van deze grote live tv-productie wordt opgevoerd in de binnenstad en op andere karakteristieke plekken van deze universiteitsstad. The Passion vertelt tijdens een groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Net als voorgaande jaren trekt er een processie met duizend mensen en een groot verlicht kruis door de straten op weg naar het hoofdpodium.

Het is komend jaar 15 jaar geleden dat de vuurwerkramp plaats vond in Enschede. De wijk Roombeek is inmiddels als een feniks uit de as herrezen. Niettemin staat deze gebeurtenis nog in het geheugen van de inwoners gegrift. Het paasverhaal uit de Bijbel, dat in The Passion centraal staat, is ook een verhaal over verdriet, lijden en hoop.

Samenwerking
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, Jong Katholiek en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. De KRO neemt vanaf 2015 de plek in van omroep RKK.

The Passion, 2 april 2015, 20.30 uur, live bij EO-KRO op NPO 1

Website The Passion