Rent


Musical

RENT in M-Lab

photo Jim de Groot credit D.CohenM-Lab brengt de wereldberoemde musical RENT terug naar Nederland! Gebaseerd op Puccini’s opera La Boheme vertelt RENT het verhaal van een groep jonge kunstenaars in een tijd waarin het HIV-virus nog een doodvonnis betekende. Geconfronteerd met armoede, creativiteit, relaties, verslaving en verlies, proberen ze ieder op eigen wijze de essentie van het leven te vatten in beeld, woorden en muziek. Welke keuzes maak je als je weet dat je niet lang meer zult leven? In een jaar tijd leren acht vrienden op hun weg naar volwassenheid een belangrijke les: Leven voor vandaag!

Musical Awards 2016: Beste kleine Musical

 

In de pers

“beklemmend mooie voorstelling Rent”
“Jim de Groot – die ook vijftien jaar geleden in de voorstelling van Joop van den Ende meedeed – houdt als filmer Mark de groep perfect bij elkaar.”
De Volkskrant, 17 februari 2015, * * * *

“Humor en ontroering”
“Cohen laat Mark (Jim de Groot, ook al te zien bij Van den Ende) via een zelfgemaakte film terugblikken op de turbulente periode. Die extra verhaallijn pakt goed uit: met het scenario in de hand geeft de filmmaker regieaanwijzingen, terwijl hij zichzelf langzaam verliest in zijn eigen geschiedenis. Ingeleefd spel, originele zing-zegdialogen en dynamische rockcomposities zuigen je mee in een muziektheaterproductie die nauwelijks zwakke schakels kent.”
Het Parool, 17 februari 2015, * * * *

856437_10153153422003140_4325240919988806884_o
fotocredit: Annemieke van der Togt